fbpx
Hygiena v Maravare

Hygiena v Maravare: Čo sme spravili pre vašu ochranu?

Hygiena a jej zabezpečenie z pohľadu pandémie koronavírusu. Toto bola úloha, ktorá nás v Penzióne Mara či pivnom wellnesse zamestnáva 24 hodín denne od zatvorenia našich prevádzok.

Situácia na Slovensku je veľmi náročná. Pandémia koronavírusu výrazne zasiahla do života našincov, no s podobnými problémami sa musia vysporiadať ľudia všetkých končín sveta. Mimoriadne negatívne sa toto všetko premietlo aj do fungovania cestovného ruchu. Aj náš penzión či pivný wellness tak museli ostať na dlhé týždne zatvorené. Hygiena je totiž pri prevencii pred ochorením Covid-19 na prvom mieste, preto museli na podobné aktivity naši bývalí či potenciálni návštevníci na čas zabudnúť. My sme však určite neoddychovali.

Nie sme jediní, koho existencia je z dôvodu koronavírusu značne ohrozená. Aby sme vôbec prežili, museli sme sa situácii prispôsobiť. Aj keď sme svoje brány pred vami zavreli, za nimi sme pracovali možno aj tvrdšie ako inokedy. Hygiena je u nás na prvom mieste, preto sme naďalej pokračovali s varením vášho obľúbeného piva. Táto výroba prebiehala pod najvyššími hygienickými štandardmi, ktoré nariadila aj vláda Slovenskej republiky v rámci situácie s koronavírusom. Naopak, sami sme uvážili, že hygiena sa u nás ešte pritvrdí. Hazardovať so zdravím je to posledné, čo by sme chceli dopustiť.

Hygiena pri varení piva je dôležitá

Prvé dni sme sa do varenia pustili s malou dušičkou. Ľudia mali istotne väčšie problémy ako zahnať chuť na tento nápoj. Musíme sa postupom času priznať, že sme ostali neuveriteľne šokovaní, akým spôsobom ste ukázali vašu priazeň k nášmu rodinnému projektu. Vďaka fungujúcej donáške pizze a neskôr jej predaju cez výdajné okienko sa po našom pivku doslova zaprášilo. Nie je jednoduché, aby bola pri varení dodržaná odborníkmi nastavená hygiena a jej štandardy. Každým dňom a predanou fľaškou sme ale pivo varili radšej a doslova s dobrým pocitom pri srdci, že vám aspoň takto dokážeme spríjemniť túto mimoriadne nepríjemnú situáciu.

Kvalitné domáce pivo je však len jednou zo súčiastok nášho fungujúceho stroja – projektu Maravar. Aby sme boli maximálne pripravení ubytovať či pripraviť pivný kúpeľ pre návštevníkov v lepších časoch, našou prioritou sa stala hygiena a jej maximálne zabezpečenie. Po dlhých skúmaniach odborných výskumov či odporúčaní hygienikov sme sa rozhodli zrealizovať množstvo opatrení, ktoré spravia z nášho pivného wellnessu či penziónu Mara maximálne bezpečne miesto pre váš oddych. Znamenalo to síce stovky hodín tvrdej práce, no tá sa určite odzrkadlí na spokojnosti a pocite bezpečia pri vašej nasledujúcej návšteve. Jedna dôležitá vec nám ale mimoriadne hrá do karát. Celý náš koncept je totiž postavený na súkromí a individuálnom prístupe zamestnancov ku každému zákazníkovi osobitne. Preto aj po uvoľnení opatrení sa môžete spoľahnúť na to, že vám nehrozí žiadne zdravotné nebezpečenstvo z dôvodu zhromažďovania sa ľudí počas procedúr či samotnom ubytovaní.

Hygiena je pri wellnesse dodržaná aj vďaka idnividuálnemu prístupu a súkromiu

Prvým krokom bolo zrealizovanie dlhodobého upratovania všetkých našich priestorov. Dva týždne sme sa doslova nezastavili a aj napriek tomu, že penzión či wellness stále dýchal novotou, sme ho v maximálnej možnej miere dostali do stavu, ako keby tu nevstúpila ani noha. Vyčistili sme koberce, najvhodnejšími prostriedkami vhodnými na dezinfekciu či zničenie akýchkoľvek vírusov „vypucovali“ kúpeľne a WC, vytepovali matrace, vymenili závesy či záclony…Hygienicky ošetrené boli všetky priestory. Je nám jasné, že toto je len prvý krok ako dosiahnuť, že hygiena našich prevádzok bude na špičkovej úrovni.

Už 6.5.2020 sa môžu vďaka uvoľneniu opatrení pred šírením pandémie koronavírusu otvoriť nové prevádzky. To platí aj o ubytovacích zariadeniach. Je samozrejmosťou, že dodržíme všetky podmienky, ktoré nám prikazujú nariadenia hlavných hygienikov. V našom prípade by hygiena nebola ohrozená ani bez toho, aby nám to niekto nariadil. Spĺňať sme sa ich rozhodli dopredu. Preto pri znovuotvorení budeme aj my poskytovať ubytovanie v izbách výhradne len s vlastným WC a kúpeľnou, jedlo vám prinesieme priamo na izbu a po odchode hostí budú izby v maximálnej možnej miere dezinfikované a uzavreté pre iné osoby na 24 hodín.

Hygiena je na prvom mieste, preto sa môžete aj v týchto krušných časoch u nás cítiť bezpečne

Keďže je u nás hygiena na prvom mieste, pripravili sme množstvo ďalších opatrení aj nad rámec pokynov kompetentných inštitúcií. Spomenúť môžeme tú najkvalitnejšiu dezinfekciu na každú izbu a pre každého ubytovaného, jednorazové rukavice či rúška v každej ubytovacej jednotke. K dispozícii sú aj jednorazové rozprašovače ku dverám. Hygienické štandardy a opatrenia precízne riešime každou hodinou, vďaka čomu ich môžeme prispôsobovať aktuálnej situácii. Sme si vedomí, že každý takýto krok navyše nám pomôže aj napriek investícii dopomôcť k tomu, aby sa naši návštevníci cítili z našej strany stopercentne v bezpečí. Náš projekt bol vždy postavený na rodinnej atmosfére a príjemnom oddychu s maximálnym súkromím. A toto všetko vám vieme zaručiť aj po otvorení.

Viac informácií o našom penzióne Mara či pivnom wellnesse v rámci konceptu Maravar sa dozviete na našich webových stránkach či Facebooku. V prípade akýchkoľvek otázok sa na nás obráťte cez tieto kontaktné údaje

Ostatné články